Inside Sales

Job description

GEZOCHT: Logistieke Inside Sales-tijger die niet loslaat

 

De missie van UTURN

De platformeconomie in Nederland neemt snel toe, denk aan Uber, Booking.com en Thuisbezorgd. Allemaal online platformen die je vast in je persoonlijke leven gebruikt. De logistieke sector was tot voor kort niet vooruitstrevend op het gebied van innovatie, maar met de komst van UTURN is daar verandering in gekomen. UTURN heeft het haar missie gemaakt om containertransport efficiëntertransparanter en duurzamer te maken en zo zijn wij hét platform voor in de logistiek. Dus wil jij ook echt impact maken op een organisatie, sector en de wereld om jou heen en jouw kennis en ervaring zo goed mogelijk inzetten. Dan zoeken wij jou!

 

Jouw rol bij UTURN

Rol: Inside Sales

Afdeling: Sales & Marketing

Locatie: Rotterdam, Marconistraat

Manager:  Niels Duijvestijn (CCO)

Reports: 4 Sales executives (interns)

 

Als Inside Sales registreer je telefonisch en door online demo's te geven nieuwe klanten.  Je weet precies hoe je de dienst van UTURN bij een ieder aan de man krijgt en voelt feilloos aan waar de behoeftes liggen.  Je bent steengoed in koude acquisitie en onderhandelen is voor jou een ‘second nature’. Samen met je team zorg je voor het on-boarden van klanten en ben je de drijvende kracht in het veroveren van marktaandeel in Europa.

Als Inside Sales heb je niet alleen contact met leads die zich nog moeten registreren maar ook met bestaande klanten. Een deel van de bestaande klanten hebben soms net een extra zetje in de rug nodig om van 1 order meerdere orders te maken. Jij weet deze groep feilloos te enthousiasmeren om meer gebruik te maken van het UTURN platform.

Als Inside Sales heb je verder de volgende taken:

 • Dagelijks telefonisch contact onderhoudt met klanten 

 • Koud bellen naar opdrachtgevers

 • Online demo's geven

 • Constant nadenken over de behoeftes van je klanten en ze vertalen in oplossingen

 • De UTURN organisatie in al z’n kracht gebruiken voor jouw klanten.


Wat bieden wij jou

We nemen je mee in de dynamische wereld van een scale-up. Wij geven jou het vertrouwen en de ruimte jezelf te ontwikkelen, en de flexibiliteit en zelfstandigheid om dingen op te pakken die jij belangrijk vindt. Op die manier ben je vanaf dag 1 belangrijk voor de toekomst van UTURN en daarmee de wereld van logistiek. Je wordt onderdeel van een enthousiast, internationaal en divers team van professionals op het gebied van IT, marketing, sales en logistiek. Als je denkt dat iets beter kan, dan krijg je alle ruimte hiermee aan de slag te gaan, en kan het zo maar in de nieuwe release van het platform zitten.

 • Een enthousiast en hecht team die samen de traditionele logistieke sector in beweging wil brengen

 • De kans om onderdeel te worden van en te bouwen aan een snelgroeiend en ontwikkelend internationaal bedrijf

 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (e.g. 27,5 ATV & vakantiedagen, flexibel kantoor of thuiswerken)

 • Alle tools en training die je nodig hebt om je werk goed te doen (laptop, telefoon, thuiswerk budget, training en cursus)

 • Ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling binnen en buiten het bedrijf (zoals events of seminars buiten de logistiek)

 

De beste match voor jou

UTURN is in 5 jaar tijd al het grootste container platform in Europa en de vergelijking met Uber wordt regelmatig gemaakt. De kracht van UTURN zit namelijk ook in het samenbrengen van vraag en aanbod door bestaande werkwijzen te digitaliseren, automatiseren en transparanter te maken. Hierdoor heb je als vervoerder simpeler en sneller toegang tot meer klanten en als klant altijd een oplossing voor je transport. UTURN is actief in 5 landen heeft 2.500 aangesloten vervoerders en ruim 750 internationale klanten waaronder Flexport, UPS, en MSC. Maar wij zijn nog lang niet klaar, onze ambities en drive is nog veel groter. Zo willen wij in de komende jaren uitgroeien tot Europees grootste platform in de industrie en onze eerste stappen over de grote plas zetten. Daarnaast willen we nog veel meer impact gaan maken met meer modaliteiten, meer functies, maar bovenal meer waarde toevoegen voor onze klanten. En daar hebben we jou bij nodig!


Job requirements

Wat verwachten we van jou

 • 2+ jaar werkervaring in een Inside Sales rol, bij voorkeur in de logistiek

 • Je bent een teamspeler en niet wars van competitie

 • Oplossingsgericht en professioneel in communicatie en werkwijze

 • Een flexibele en kritische houding ten aanzien van je eigen werk

 • Zelfstandige en proactieve houding om dingen op te pakken en op te lossen

 • Woonachtig in Antwerpen en  omstreken

 

Interesse?

Als jij er van overtuigd bent dat jij de juiste persoon bent voor deze rol, dan ontvangen wij graag je sollicitatie. Solliciteren doe je door op de ‘’reageer’’ knop te klikken, of direct te bellen of te mailen. We horen graag van je. Voor meer informatie of vragen bel/mail naar n.duijvestijn@uturn-now.com of bel +31617472862